Gemeente De Wolden heeft een subsidie van 22.425,- euro toegekend aan de energiecoöperatie Heel De Wolden Groen voor een ambitieus pilotproject. Ook N-TRA, de duurzame dochter van de RENDO-groep, heeft een bijdrage van 22.425,- euro  aan het project toegekend.

Besparing van 50% voor deelnemende huishoudens
Iedereen moet mee in de energietransitie, maar niet iedereen vindt dat even makkelijk. Inwoners weten niet waar ze moeten beginnen, of welke maatregelen zinvol zijn in hun woning. Heel De Wolden Groen werkt met een duidelijke aanpak die een besparing op het gasverbruik van minimaal 50% oplevert. Het project neemt inwoners veel werk uit handen door een uitgebreid verduurzamingspakket aan te bieden, inclusief deskundige begeleiding. Dit pakket vormt een aantrekkelijk aanbod voor inwoners die nog niet in staat zijn geweest om een investering te doen of die nog terughoudend zijn. Heel De Wolden Groen biedt ondersteuning bij de (financierings-)aanvraag en begeleidt inwoners bij het benutten van bestaande subsidieregelingen.

Duurzaamheidsambities
Het project van Heel De Wolden Groen past binnen twee duurzaamheidsambities van gemeente De Wolden, namelijk het verlagen van de CO2-uitstoot en het verlagen van het gasgebruik in de gemeente. Ook N-TRA staat positief tegenover het initiatief van de coöperatie. Eddy Veenstra, directeur van de RENDO-groep, reageert enthousiast: ”Als dit pilot-project slaagt, kunnen vervolgens alle huishoudens in De Wolden volgens deze methode geholpen worden met hun bijdrage aan de energietransitie!