Goed nieuws voor ondernemers op de bedrijventerreinen Oevers A t/m E in Meppel. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk en RENDO Fiber is van start gegaan. De eerste schop werd officieel in de grond geplaatst op maandag 12 december door Marcel Clement van DELTA Netwerk, Bert Vos van RENDO Fiber, Eddy Veenstra van RENDO/RE-NET en Klaas de Vries, wethouder van de gemeente Meppel.

De symbolische schop in de grond vond plaats op het terrein van RENDO en RE-NET aan de Setheweg in Meppel. Vanwege de vorst liggen de ‘echte’ werkzaamheden op de Oevers even stil, maar dat neemt niet weg dat de start van de aanleg officieel aangekondigd kon worden. Zodra de grond het toelaat, worden de werkzaamheden hervat.

Bert Vos, directeur van de joint venture RENDO Fiber en Eddy Veenstra, directeur van de RENDO groep, zijn verheugd op de komst van het netwerk op hún bedrijventerrein: “Met verschillende glasvezelinitiatieven in Drenthe en Overijssel is het fantastisch dat we nu de schop in de grond mogen zetten op ons eigen terrein.” Ook wethouder Klaas de Vries is blij dat alle ondernemers van de Oevers binnenkort gebruik kunnen maken van glasvezelinternet. “Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat er nog niet overal glasvezel was. Dít is wat bedrijven nodig hebben.”

Aannemer RE-NET is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. “We verwachten ongeveer 14 weken bezig te zijn met het graafwerk. We beginnen bij Oevers D en E en werken met de klok mee naar Oevers A. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste ondernemers in april al gebruik maken van hun glasvezelverbinding”, aldus Jeffrey Jongbloed, projectleider bij RE-NET.

Sluit een abonnement af bij lokale telecomaanbieders
De aanleg van het glasvezelnetwerk door DELTA Netwerk en RENDO Fiber is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van Alblas Telecommunicatie uit Nijeveen. Ondernemers die gevestigd zijn op de Oevers en die nog geen abonnement hebben afgesloten, maar wel gebruik willen maken van glasvezel, kunnen zich hier aanmelden. Een abonnement afsluiten kan daarnaast ook bij lokale telecomaanbieders NetUnity en ClearMind en Dacon of bij DELTA Zakelijk. Meer informatie over de aanleg en een actuele planning is te vinden via de postcodecheck op deltanetwerk.nl/oevers.