Afgelopen zaterdag is het Glasvezel Informatiepunt aan Het Hoekje 50 in Hollandscheveld. door Eddy Veenstra en Marcel Rijpstra, projectleider van DELTA Fiber Netwerk op feestelijke wijze geopend. Inwoners van Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen en het buitengebied kunnen hier terecht met vragen of advies over glasvezel en hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bij voldoende animo start de aanleg van glasvezel dit jaar!
Eddy Veenstra, directeur RENDO: “Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van gemeente Hoogeveen, voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme. Dat is belangrijk! Daarom ben ik erg blij dat de glasvezelcampagne nu is gestart en ik hoop dat er voldoende mensen geïnteresseerd zijn in glasvezel.” Marcel Rijpstra vult aan: “Juist in deze tijd ervaren we hoe belangrijk het is dat we kunnen vertrouwen op ons internet. We werken meer thuis, studeren online en hebben steeds vaker via internet contact met de huisarts. Het brengt mensen nog sneller en dichter bij elkaar. Wij zullen dan ook, als er voldoende mensen een abonnement hebben afgenomen, nog dit jaar starten met de aanleg van glasvezel. Kijk of je in aanmerking komt voor glasvezel via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl of kom naar ons Glasvezel Informatiepunt.”

35% ja = glasvezel
Vandaag is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen en het buitengebied. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 17 november 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Meer informatie kunnen inwoners vinden op gavoorglasvezel.nl of ze kunnen een informatieavond bezoeken op 14 september in Hollandscheveld of 15 september in Noordscheschut.

Samenwerking DELTA Fiber Netwerk en RENDO Fiber
RENDO Fiber werkt samen met DELTA Fiber Netwerk. Zij heeft glasvezelnetwerken door heel Nederland. Eddy Veenstra: “Door deze samenwerking kunnen wij ook de dorpen en het buitengebied van gemeente Hoogeveen voorzien van snel en stabiel internet en daarmee toekomstproof maken. Dit is zeer belangrijk voor het wonen en werken in onze plattelandsgemeenten naast goede energievoorzieningen. Als RENDO Fiber willen wij zorgen dat bewoners binnen onze gemeenten maximaal kunnen gaan profiteren van het moderne aanbod. Bewoners hoeven alleen maar naar omringende gemeenten te kijken en te zien hoe de aanleg daar verloopt. Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen en het buitengebied kunnen niet achterblijven. Nu heb je de mogelijkheid. Waarom geen gebruik maken van het zeer mooie aanbod dat er ligt waarbij bewoners zeker niet duurder uit zijn dan nu.”