Ruim 110 bewoners uit de omgeving Rolde waren gisteravond bij de informatieavond in “De Aanleg” in Rolde. Een prachtige opkomst! Het doel van de avond was onze klanten informeren over de werkzaamheden, het proces en de planning. Veel inwoners kwamen langs om vragen te stellen.

Na een korte presentatie, waarin projectleider Paul ter Bekke toelichting gaf over de aanleg en planning, was er ruimte voor algemene vragen vanuit het publiek. Met individuele vragen konden bezoekers na het plenaire gedeelte terecht bij verschillende lokale verkopers en medewerkers van Glasvezel buitenaf, RENDO en Drents Glasvezel Collectief.

Huisaansluiting
Met name over de installatie thuis hadden inwoners veel vragen. Tijdens de presentatie is verteld hoe dit in zijn werk gaat aan de hand van een afbeelding.

Ook waren er meerdere lokale verkopers aanwezig om advies te geven over de praktische zaken rond de aansluiting in huis. De lokale verkopers helpen graag bij het aansluiten van uw televisie, computer en telefoon. Bij een aantal kunnen inwoners ook terecht voor het aansluiten van meerdere tv’s, hulp bij het gebruikmaken van meerdere vaste internetaansluitingen of het leggen van een nieuwe kabel door uw kruipruimte.

Volgende informatieavonden
Op 4 maart en 19 maart vinden er informatieavonden plaats in Grolloo en Spijkerboor. Inwoners in dit gebied hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen hiervoor.

Uiteraard worden er ook informatieavonden georganiseerd in alle andere deelgebieden van Noordoost Drenthe waar de aanleg nog gaat starten. Wanneer deze plaatsvinden hangt af van de planning van de aannemer. Inwoners ontvangen van ons een uitnodiging per post. Ook op onze website en social media delen wij data en locaties in alle deelgebieden.

Let op: Inwoners die vragen hebben over hun abonnement kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun dienstaanbieder. Zij zijn niet aanwezig op de informatieavonden.